Laden...
lock_open Inloggenkey_go Registreren

 

De geschiedenis van Wim BlomBakkerij (Wim) Blom bestaat al meer dan 100 jaar. Grootvader Piet begon zijn bakkerij in Genemuiden waarna zijn zoon Jan Willem een bakkerij in Zalk overnam. Jan Willem overleed al op 38 jarige leeftijd waardoor zoon Peter al vroeg de bakkerij overnam.

Toen de huidige eigenaar Wim Blom zijn opleiding in Wageningen had afgerond besloten Peter en Wim in 1981 het dorpje Zalk te verlaten en om samen een grotere bakkerij in Hattem over te nemen. Al snel bleek de bakkerij in Hattem te klein en is Wim de bakkerij verder uit gaan breiden in Hasselt.

In de loop der jaren kwamen er steeds meer aanvragen vanuit het bedrijfsleven voor het afnemen van onze producten. Tot op heden leveren wij dagelijks aan ongeveer 180 afnemers waaronder ziekenhuizen, supermarkten, bedrijfskantines tot bakkerswinkels.

Naast het bedrijfsleven is de focus ook op de eigen winkels komen te liggen. In 2012 is de winkel aan de Forelkolk 118 in Zwolle-Zuid compleet vernieuwd. In 2013 kreeg Wim Blom de kans om een winkel in Stadshagen (Zwolle) te openen. Wegens groot succes heeft Wim Blom in augustus 2014 ook een winkel in de AA-Landen (Zwolle) geopend. Begin 2018 is er nogmaals een winkel bijgekomen. In het winkelcentrum van Zwolle-Zuid. Naast de vier winkels in Zwolle heeft Ambachtsbakker Wim Blom ook al vele jaren een winkel in het centrum van Hasselt. En in Hattem zitten we al decenia op het vertrouwde plekje in de Kerkstraat.

Ambachtsbakker Wim Blom: "Voor de toekomst zien wij een verdere groei in de levering aan allerlei bedrijven en instanties omdat ons bedrijf hiervoor de juiste grootte bezit. Wij zijn nog steeds een ambachtelijke bakkerij en produceren nog op ambachtelijke wijze. Maar door onze grootte zijn wij in staat om aan elke vraag te voldoen op zowel productie als ook op logistiek gebied. Door direct contact met de eigenaar of de meewerkende familie kan snel en goed aan elke vraag voldaan worden. Daarnaast is ons bedrijf al een aantal jaren HACCP gecertificeerd en voldoet aan alle eisen van deze tijd. In augustus 2016 is hier ook het Voedselveiligheid Systeem Certificaat FSSC 22000 aan toegevoegd"